Oletko kiinnostunut ruuan valmistuksesta ja asiakaspalvelusta?
Opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi.

Paikkakunnat

  • Loimaa (Myllykyläntie)
  • Uusikaupunki

Kenelle

Ruoan valmistuksesta ja asiakaspalvelusta kiinnostuneille.

Työpaikat

Kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt ja juhlapalveluyritykset.

Tutkinnon rakenne

Kokki
Pakolliset tutkinnon osat

  • ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osp)
  • lounasruokien valmistus (40 osp)
  • annosruokien valmistus (25 osp)

Valinnaisia tutkinnon osia 60 osp.

Tarjoilija
pakolliset tutkinnon osat

  • ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osp)
  • ravintolan asiakaspalvelu ja myynti (25 osp)
  • annosruokien ja juomien tarjoilu (40 osp)

valinnaisia tutkinnon osia 60 osp.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ePerusteet

Kustannukset

1.1.2021 jälkeen peruskoulunsa päättäneille opiskelu on maksutonta.

Lisätietoja antavat

Opinto-ohjaajat
Loimaa: sari.jalonen@novida.fi, puh. 040 900 1587
Uusikaupunki: heidi.yli-kaila@novida.fi, puh. 040 631 5823

Loimaa: satu.kaurala@novida.fi, puh. 044 090 1214
Uusikaupunki: suvi.laurikkala@novida.fi, puh. 050 376 1046

Kuvituskuva kokin tehtävästä, jossa asetellaan jälkiruoka-annosta esille

Kokki työskentelee ruoanvalmistuksessa ja asiakaspalvelussa.

Kokki opiskelee mm.

  • ruoanvalmistusta ja leivontaa
  • ruokien esillelaittoa annoksina, linjastoihin ja buffet-pöytiin
  • erityisruokavalioita ja ravitsemusta
  • elintarvikkeiden ja raaka-aineiden tuntemista ja käsittelyä
  • suomalaista ja kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria








Novidassa voit osallistua myös Taitaja-valmennukseen.